Quinoa is een plant welke reeds 5.000 jaar geleden door de roemruchtige Inca's op 3.000 - 6.000 meter hoogte werd verbouwd in het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte. De Inca's beschouwden Quinoa als hun 'heilige voeding' en niet ten onrechte, vandaag de dag wint Quinoa enorm aan bekendheid als zijnde een 'superfood' vanwege de uitzonderlijk hoge voedingswaarden. Quinoa bevat bijvoorbeeld meer eiwitten dan alle andere granen, pasta en rijst! Vandaar onderstaand recept: een nasi goreng van Quinoa in plaats van rijst.
Ingrediënten:1 pak Quinoa (340 gram NatureCrops - Jumbo / De Tuinen)
2 el zonnebloemolie
150g ongerookt ontbijtspek, in reepjes gesneden
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, gesnipperd
1 tl komijnzaad + 1 tl gemalen koriander
1 prei, in ringen
1 zak Chinese roerbakgroente (400g)
1 bosui, in ringetjes
De bereidingswijze:
1. Kook de Quinoa (zie Quinoa kookboekje op www.naturecrops.nl)
2. Verhit de olie in een wok. Bak de spek in 3 min. knapperig en schep het uit de wok.
3. Fruit in de wok in het spekvet de ui en knoflook 1 min. Stamp intussen in de vijzel het komijnzaad fijn. Bak het gestampte komijnzaad en de gemalen koriander 1 min. met de ui mee. Voeg de prei en de roerbakgroente toe. Bak de groente in 4 min. knapper gaar.
4. Meng de Quinoa en het spek door de groenten. Voeg zout en peper naar smaak toe en bestrooi de Quinoa met de ringetjes bosui. Lekker met sambal of een rood pepertje!
Voedingswaarden p.p.: 500 kcal / 19 gram eiwit / 53 gram koolhydraten / 22 gram vet
Een heerlijke maaltijd na een eerste koude zaterdag morgen! Eet smakelijk!
NatureCrops
Ingrediënten:1 pak Quinoa (340 gram NatureCrops - Jumbo / De Tuinen)
2 el zonnebloemolie
150g ongerookt ontbijtspek, in reepjes gesneden
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, gesnipperd
1 tl komijnzaad + 1 tl gemalen koriander
1 prei, in ringen
1 zak Chinese roerbakgroente (400g)
1 bosui, in ringetjes
De bereidingswijze:
1. Kook de Quinoa (zie Quinoa kookboekje op www.naturecrops.nl)
2. Verhit de olie in een wok. Bak de spek in 3 min. knapperig en schep het uit de wok.
3. Fruit in de wok in het spekvet de ui en knoflook 1 min. Stamp intussen in de vijzel het komijnzaad fijn. Bak het gestampte komijnzaad en de gemalen koriander 1 min. met de ui mee. Voeg de prei en de roerbakgroente toe. Bak de groente in 4 min. knapper gaar.
4. Meng de Quinoa en het spek door de groenten. Voeg zout en peper naar smaak toe en bestrooi de Quinoa met de ringetjes bosui. Lekker met sambal of een rood pepertje!
Voedingswaarden p.p.: 500 kcal / 19 gram eiwit / 53 gram koolhydraten / 22 gram vet
Een heerlijke maaltijd na een eerste koude zaterdag morgen! Eet smakelijk!

NatureCrops